Pelspleje

At have en Shih Tzu betyder at man dagligt skal soignere sin hund. Specielt hvis man ønsker at holde den i sin smukke lange pels. Mange vælger at klippe den i en ”Bamseklip”/”Hvalpeklip” for at lette den daglige pelspleje af hunden.
Det allervigtigste når man vælger en pelshund, er at man fra lille lærer den at blive pelsplejet, at den kan ligge stille imens man børster den også de vanskelige steder, at den vænnes til bad og føntørrer og at man vænner den til, at det er en dejlig lille hyggestund hund og ejer imellem.


Selve pelsplejen består i at rede pelsen igennem (helt ned til huden), bade den hver 10 – 14 dag, klippe pelsen mellem poterne, fjerne hår i ørerne og klippe kløerne. Det anbefales også at man børster hundens tænder jævnligt.

Af redskaber til pelsplejen har du brug for udredningsvæske, så pelsen er let fugtig når man børster, en børste, et par kamme, en karte, elastikker, en saks, en negleklipper og en god føntørrer.

 

Når du skal bade din Shih Tzu anbefales det at rede pelsen igennem inden – En filtret Shih Tzu som vaskes, bliver som en ulden sok og håbløs at rede ud. Dernæst bades hunden i en god shampoo og balsam. Sørg for at skylle hunden godt, inden vandet presses ud af pelsen. Pak hunden ind i et par håndklæder til at suge mest mulig vand ud, inden føntørring påbegyndes.

Det er bedst at have et bord at tørre og rede hunden på, så du ikke overbelaster ryggen. Brug føntørreren samtidig med at du reder pelsen igennem. Brug så høj styrke som muligt, men vær opmærksom på ikke at brænde hunden med en for høj varme. Sørg for at pelsen er helt tør når du er færdig og slut af med at sætte hundens skæg og top.

Husk dagligt at fjerne snavs i hundens øjenomgivelser og sæt en ny top/skæg.

Hvis dette har afskrækket dig og du alligevel gerne vil have en Shih Tzu kan du vælge at få hunden ordnet eller klippet hos en professionel hundefrisør. Eller gøre det selv – Øvelse gør mester. Det er ikke så svært, hvis man anskaffer sig en hundeklipper, en god saks og udtyndersaks.

En nedklippet Shih Tzu er også en ret charmerende lille hund og den daglige pelspleje lettes en del.

 

Og husk! Alle opdrættere vil rigtig gerne hjælpe deres hvalpekøbere med gode råd og ideer til hvordan du klarer pelsplejen bedst muligt, på din lille nye ven.

dkk fci agria drclauders