Om racen

Beskrivelsen:

Den Russiske Toy består af såvel en korthåret- som en langhåret variant. De to varianter er at opfatte som 2 separate racer, de har hver deres racestandard ligesom de bedømmes hver for sig i udstillings ringen.

I begyndelsen af det 20ende århundrede, var den Engelske Toy Terrier en af de mest populære skødehunde i Rusland. Imidlertid blev eksporten af Toy Dogs næsten stoppet i perioden 1920-1950 og antallet af hunde faldt til et kritisk niveau. I midten af 50erne begyndte russiske opdrættere en genskabelse af racen.

Men kun meget få af de hunde som blev brugt til opdræt havde stamtavle, og mange var ikke af ren avl. Standarden som blev sat for Toy Terrier afveg på mange områder væsentlig for den engelske standard for Toy Terrier.

Fra dette tidspunkt i 50-erne gik udviklingen af det russiske opdræt sine helt egne veje. Den 12. oktober 1958 gav 2 glathårede hunde, hvoraf den ene havde en anelse længere hår, liv til en tæve som havde markante frynser på ører og ben. Det blev bestemt at videreføre denne egenskab. Hunnen blev parret med en hund som også havde lidt længere hår. Sådan opstod den langhårede variant af Toy Terrien. Den blev kaldt Moscow Longhaired Toy Terrier. En opdrætter fra Moskva ved navn Y.F. Zharova spillede en vigtig rolle for skabelsen af denne variant. Den lange isolerede udvikling og den meget specifikke udvælgelses proces har resulteret i skabelsen af en helt ny race Russian Toy Terrier, hvoraf der er to slags, glathåret og langhåret.

Racen blev indført i Danmark 1. maj 2006 undre betegnelsen: Russisk Toy. Den indgår under FCI-gruppe 9.

Det er en lille elegant, livlig og meget glad hund. Tæver og hanner afviger ikke meget i deres form, dog er deres væremåde forskellige. Der findes som nævnt to slags, glathåret og langhåret.

Farverne er Black and tan, brun/tan, blue/tan, lilla/tan, rød med sort, rød med blå, rød med brun, rød med lilla, rød, fawn og creame.

dkk fci agria drclauders