Om racen

Beskrivelsen:

Pekingeseren stammer oprindeligt fra Kina (Peking), kom derfra til England for godt 100 år siden. Derfra er den så udbredt over hele verden. I begyndelsen af dette århundrede var pekingeseren den mest populære skødehund.

Pekingeseren i dag er i væsen og type ikke meget forskellig fra den kinesiske pekingeser. Det er en lille (3-5½ kg) løveformet, selvbevidst fyr med stor intelligens og god tilpasningsevne. Den egner sig som familiehund både hos unge og ældre. Det er en selvfølge, at den skal betragtes som et familiemedlem og have en kærlig opdragelse.

Den er moderat aktiv, det vil sige den vil gerne ud på en lille travetur, men kan sagtens nøjes med en tur rundt i haven.

Beretninger om små arrige pekingesere med øjne, der trillede ud af hovedet, er heldigvis en myte. Dygtige opdrættere har sørget for, at pekingeseren er rolig og venlig men stadig værdig, og at den har sunde øjne, samt at den har en sund vejrtrækning og kan bevæge sig rask afsted. Køber man en DKK registreret pekingeser får man en sund hvalp, hvor forældrene er fri for arvelig fejl.

Det er ikke det store arbejde at holde en pekingeserpels pæn og vel-soigneret. (se under pelspleje)
I forhold til tidligere er der i dag ikke mange pekingeser-opdrættere. Racen er på verdensplan i dag en af de sjældnere racer.

Hvis du ønsker en sund og velfungerende pekingeser, så henvend dig hos en opdrætter i Dansk Kennel Klub - Klubben for Små Selskabshunde.

dkk fci agria drclauders