Om racen

Beskrivelsen:

Mopsen eller Moppen stammer oprindeligt fra Kina, fra den kinesiske Happa-hund, helt så langt tilbage fra før vor tidsregning. Kom siden hen med handelsskibe til Europa især Holland og England, omkring ca.1500 tallet. Vores Kong Chr. d. 4’s dronning Anna Cathrine havde mopper. År 1598 havde de en lille mops ved navn Türck.

Mopsen er en lille kvadratisk hund „multi in parvo“, som giver en et indtryk af masse og kompakthed (multi), og firkantet i lille format (in parvo).

Den er oftest fawn, abricot, sort, i sjældne tilfælde silver, med sort maske og ører, en sort ål (stribe) ned ad ryggen. Pelsen skal være fin glat, blød, kort og glansfuld, hverken hård eller ulden.

Halen skal være højt ansat og stramt oprullet, dobbelt krølle er det fuldkomne.

Hovedet skal være stort og kvadratisk, der er 2 slags ører rosen- og knapører. Øjnene skal være store og mørke, med et blik fuld af ild og samtidig med et mildt udtryk.

Næsepartiet skal være kort og kvadratisk, let underbid med bred underkæbe. Hovedet skal sidde på en tilstrækkelig lang og kraftig hals.

Kroppen skal være kort med en lige ryglinie, en bred og hvælvet brystkasse. Benene skal være stærke og lige af moderat længde, godt stillet ind under kroppen, med sorte tåspidser.

Mopsen skal kunne bevæge sig frit med et godt afskub, og med den for mopsen så typiske rullende gang (som en sømand på land).

Vægt fra 6,3 til 8,1 kg

Temperamentet er en glad livlig charmerende og meget intelligent lille hund, ikke som den er kendt fra litteraturen som fed og doven. Den nyder at følge med på en god lang spadseretur og at opleve nye ting.

Den kræver meget kontakt med sine mennesker, følger en i hælene, sidder gerne på skødet, elsker at sove et blødt sted (stol og seng). Den kan lige som andre hunde være alene hjemme nogle timer.

dkk fci agria drclauders