Om racen

Beskrivelsen:

Den tilhører en gruppe racer med betegnelsen “Bichon” og sydpå betegnes den stadig som “Bichon Maltese”.

Oprindelseslandet er fastsat til Italien, men kan ifølge forskningen også være en af de omliggende øer f.eks. Melitta. Malteserens standard er trods hundens lidenhed, et digert værk. Den kan rekvireres på Dansk Kennel Klub.

Som hvalp er Malteseren en lille hvid uldtot at se på, den kan næsten ligne en lille Isbjørneunge, med sorte øjne og næse. Dog fødes den med lyserød næse og læber, som i løbet af få dage bliver sorte. Som voksen er Malteseren en elegant og graciøs hund med et livligt og sundt temperament. Dog er den ikke så glad for små børnefingre, der river i dens lange pels, men det er jo kun hvis man har den som udstillingshund. Pelsen kan klippes kortere, så den ikke er så fristende for de mindre børn. Dog bør man opdrage sine børn til at behandle dyr ordentligt. Malteseren skal være velbygget med lige ryg, for- og bagben, og skal samtidig med det elegante, udtrykke sundhed.

Malteserens pels er et kapitel for sig. Den er som silke, når den er rigtig. Når pelsen er rigtig udvokset, er den lang og hænger glat ned til hver side, adskilt af en skilning gående fra det bageste af hovedet ned til haleroden. Øre og halehår skal også være meget langt og blande sig med det øvrige. Hovedet er også meget pelsrigt, med en lang top, samt kind og moustachehår. Der må ikke findes underuld. Som familiehund kan pelsen, som skrevet før, klippes ned til en længde man synes passer, og som udstillingshund skal pelsen passes daglig med børste og kam, og gerne rulles ind i silkepapir, så den ikke slides. Det er et stort arbejde, men er man bidt af udstillinger følger dette med.

At have Malteser er altid en fornøjelse, og det anbefales at tage på udstilling og få den bedømt af erfarne dommere. Som regel sker det at man selv bliver bidt af udstillingslivet, og en ting er sikket, Malteseren elsker det.

Ved køb af Malteser er det en god ide altid at henvende sig til en af DDK anerkendt opdrætter, og gå gerne på besøg hos flere kenneler.

dkk fci agria drclauders