Om racen

Beskrivelsen:

Kromfohrländeren udsprang af et af naturens luner. I 1945 fandt en foxterriertæve behag i en af soldaterne medbragt pjuskehund, der skulle have været en bretonsk griffon. Resultatet blev henrivende bastarder, der alle blev aftaget af Ilse Schleifenbaum.

Deres glade væsen, kønne udseende, ukomplicerede opførsel, hengivenhed og robuste helbred begejstrede hende så meget, at hun ikke kunne forestille sig et liv uden disse hunde. Hun besluttede derfor at videreopdrætte dem.

Hun fik støtte hertil af en erfaren hundeekspert, således at kromfohrländeren i 1955 blev anerkendt som race. (Krom fohr = Krumme Furche, det landområde som var dens hjemsted ved Siegen).

Kromfohrländeren findes kun i lille antal i små liebhaveropdræt her i Danmark. Det er en modtagelig og hengiven hund. Den hverken strejfer eller går efter vildt. Den elsker lange gåture, men tager det ikke ilde op, hvis man springer over en gang imellem. Den er legesyg langt op i årene og er let at opdrage og beskæftige.

Kromfohrländeren er selskabelig og ønsker at være sammen med sin familie. Den er afvisende over for fremmede, vagtsom men ikke skarp.

Pelsen kræver ikke megen pleje.

Skulderhøjde: 38 til 46 cm.

Vægt: 9-16 kg.

Pels: glat og ruhåret.

Farve: hvid med brune partier i forskellige nuancer.

dkk fci agria drclauders