Om racen

Beskrivelse af racen

Coton de Tuleár også kaldet bomuldshunden eller blot coton er en livlig, klog og lærenem lille hund, som knytter sig tæt til sin familie.
Som race skal den være imødekommende overfor mennesker og glad for de fleste mennesker.

 

En bomuldshund elsker at arbejde og både lydighed, men også agility, rally og spor og udstilling vil for mange hunde være sjove aktiviteter. Og så kan en Coton de Tuleár ikke få nok af at bruge hovedet, den lærer utrolig let masser af små tricks.

Selvom de fleste i racen meget gerne nyder en hyggestund i sofaen og i sengen (hvis den må), skal man regne med, at den fuldt udvokset, har brug for cirka en times motion og aktivering om dagen.

 

Cotonen er en lille hund, som størrelsesmæssigt varierer fra 22 – 28 cm i højden og 3,5 – 6 kilo, og så er den utrolig hurtig, adræt og fuld udvokset for det meste meget udholdende.

Racen er siden 1971 en officielt anerkendt race i FCI og dermed Dansk Kennel Klub.
Racens hjemland er Frankrig. De første to cotoner kom til Danmark i 1990.
Per 1. januar 2017 var der i alt registreret 11.309 cotoner i Danmark - både med og uden DKK-stamtavler.

Du kan her læse FCI racestandarden for Coton de Tuleár, som beskriver, hvordan den ser ud.

 

Du kan også læse meget mere om racens oprindelse og udseende i det opdaterede racekompendie, der er udarbejdet som en udførlig beskrivelse af racens standard til brug for hundedommere, opdrættere og alle andre interesserende.

 

Allergi


Racen går for at være allergivenlig. Hvorfor det forholder sig sådan, ved videnskaben (endnu) ikke.
Men faktum er, at nogle hundeallergikere tåler livet sammen med en Coton de Tuleár. Det er altid en god ide at afprøve, om man tåler racen, inden man får en lille hvalp hjem. 
 

Litteratur om racen

dkk fci agria drclauders