Pelspleje

En Chihuahua har et meget beskeden behov for pelspleje. Det gælder både den kort og den langhårede type.

Den korthårede behøver aldrig at blive børstet. Den daglige pelspleje på en langhåret Chihuahua er højest en gang hver 14. dag, hvor man friserer hele hunden igennem med kam. Specielt lige under ørerne kan der godt danne sig en lille filter.

1 gang om måneden bør man klippe hundens negle. Neglen klippes i en vinkel, der flugter med trædepuden. Hvis man er i tvivl om, hvor meget man må klippe, så klip lidt af ad gangen, indtil neglen bløder lidt. De resterende negle klippes derefter lidt mindre. Hunden tager ikke skade af, at neglen bløder lidt. Hvis hunden holdes i ro, tager det kun få minutter, før blødningen stopper igen. Husk at rose hunden hver gang du klipper en negl, det gør det lettere næste gang, der skal klippes negle.

På den langhårede Chihuahua, klippes hårene på poterne, så de bliver pæne runde og ikke ligner harepoter.

Man må ikke fjerne pelsen mellem tæerne oven på poten, men gerne mellem trædepuderne. Når pelsen fjernes mellem trædepuderne, har hunden lettere ved at stå fast på glat underlag

Ovenstående vises eksempler på harepoter på en langhåret Chihuahua

Ovenstående vises eksempel på nyklippede poter på en langhåret Chihuahua

En Chihuahua fælder 2 gange om året. Dette ses naturligvis bedst på den langhårede type, da den taber mere end halvdelen af pelsen. Har en tæve haft hvalpe, vil den også gå i fældning, når hvalpene er ca. 6-7 uger. Når fældningen begynder at blive voldsom, er det en god ide at bade hunden og frisere den med kam, imens at den er våd. En grundig gennemgang på en våd hund kan fjerne en væsentlig del af de hår, der alligevel vil falde af. Hvis man herefter føntørrer hunden, er det også med til at fjerne de løse hår.


Rengøring efter fældning er lige stor, hvad enten man har en lang eller en korthåret Chihuahua. Mængden af løse hår fra den langhårede er størst, men lettest at fjerne. De løse hår fra en korthåret Chihuahua er mere stride og sidder derfor bedre fast på tøj og møbler.

 

Normalt bades en Chihuahua efter behov. Skal man på udstilling, vil jeg dog anbefale at bade hunden 2 dage før, så pelsen får lov at falde på plads. En nyvasket langhåret Chihuahua virker for luftig, og er der hvirvler, skal de have tid til at lægge sig igen. En nyvasket korthåret Chihuahua virker for blød i pelsen, så den skal også lige have et par dage til at falde på plads.

 

Nogle Chihuahua har tendens til at få brune skygger under øjnene. Disse kan fjernes med diverse midler, der købes, hvor der sælges hundeartikler.

dkk fci agria drclauders