< tilbage 21-12-2022 - 13:49

Nyhedsbrev fra bestyrelsen

Nyhedsbrev fra bestyrelsen

Klubben for Små Selskabshunde

December 2022

Kære alle medlemmer

 

Også i nyhedsbrevet skal lyde en tak til jer for 2022, et ønske om en glædelig jul samt lykkebringende nytår til jer alle med familier og hunde.

 

Vi glæder os meget til at se jer igen i 2023.

 

Som beskrevet i december-nummeret af Lille Hund håber vi i Klubben for Små Selskabshunde (KSS) på et spændende 2023 - også selvom vi på grund af krisen - og efter flere drøftelser i bestyrelsen - har sat antallet af udstillinger ned.


Vi vil hellere lave lidt færre, men velbesøgte udstillinger i 2023 og så skalere op i 2024, hvis verden ellers vil – og det satser vi selvfølgelig stærkt på, da udstillingerne er en af KSS’s kerneydelser, og som vi er mange, der elsker.

 

De færre udstillinger næste år kommer blandt andet til at betyde, at vi desværre dropper udstillingen på Bornholm, da den er ekstra dyr at afholde på grund af beliggenheden.

 

Men selvom vi dæmper udstillingsantallet til næste år, så kommer vi i klubben ikke til at ligge på den lade side. Mange nye tiltag er nemlig på vej.

 

Gratis medlemskab for hvalpekøbere

Per 1. januar 2023 er der mulighed for at melde hvalpekøbere hos medlemmer af KSS ind i klubben – helt gratis.


Det gratis medlemskab gælder kalenderåret ud. Hvis hvalpekøbere meldes ind efter 1. november, får man også det efterfølgende års medlemskab gratis med.


Hvalpeopdrætter melder alle købere af hvalpe i ét kuld ind på samme tid, og når hvalpene er maks. 12 uger gamle, eller flytter fra opdrætteren.


Husk at hente ’tilladelse’ hos hvalpekøberne til indmeldelse, dvs. at de giver udtrykkeligt samtykke til det. Det skal man aht. GDPR-lovgivningen.

 

Hvalpe- og opdrætterpakker samt spændende samarbejdsaftaler på vej

Medlemskab af KSS betyder også attraktive tilbud om hundetræning, pelsplejekurser, rabatter på forsikringer, hundeudstyr, bøger, online-kurser og forhåbentlig meget, meget mere.

 

Bestyrelsen og en gruppe RR og RRs arbejder nemlig lige nu på højtryk for at sætte nogle hvalpepakker sammen, som forhåbentlig vil være attraktive for både hvalpekøbere, opdrættere og selvfølgelig de allerede mangeårige KSS-medlemmer.

Endnu er ideerne under udarbejdelse, men kort fortalt arbejder et udvalg med få etableret tilbud om hvalpetræning tre måske fire steder i Danmark i KSS-regi til alle vores nye som gamle hvalpekøbere.

 

Det er træning, der er målrettet vores medlemmer og de forhåbentlig mange nye hvalpekøbere. I første omgang arbejders der på at få oprettet hvalpetræningshold. Senere anden træning for andre aldersgrupper samt ringtræning.

 

Planen er selvfølgelig at udvide, så vi dækker hele Danmark, men vi begynder helt sikkert med tre steder – De to af stederne er på DKK’s to ejendomme ved henholdsvis Haralds Sø i Ringsted og ved Vilhelmsborg ved Aarhus. Desuden bliver der en træningsplads ved Odense. Måske kommer der en fjerde i Nordjylland også.

 

En anden gruppe arbejder med at udtænke pelsplejekurser – både racespecifikke og generelle til alle racer samt udarbejdelse af videoer.
Desuden arbejder vi på, også at få sammensat tilbud/sponsorater og fordelsaftaler til medlemmer fra eksterne udbydere.


Hvad det helt konkret bliver, er for tidligt at løfte sløret for, men I kommer selvfølgelig til at høre meget mere om det, så snart vi har de første aftaler i hus.


Noget kan træde i kraft inden længe – andet vil komme til løbende.

 

Nye fordele som KSS-medlem

Medlemsfordelene i KSS kommer altså på sigt til at se helt anderledes ud, end vi før har tænkt det. Stadig med udstilling og opdræt som supervigtige aktiviteter til alle os, der elsker den sport og livsstil. Men vi føjer flere klubaktiviteter og fordele til et KSS-medlemskab.


Vi vil selvfølgelig være kritiske i vores valg af firmaer/folk der skal være med, så det er ikke biografbilletter eller den lokale bilforhandler, der skal sælge noget i vores klub – men relevant og lødigt indhold målrettet hunde og deres ejere.

 

Vi glæder os meget til at kunne præsentere alt det nye for jer i løbet af 2023.

 

NY hjemmeside endelig i luften

Endelig. Som I alle ved, har vi længe skullet have en ny og opdateret hjemmeside. Og heldigvis sker det nu.

 

Vi har allieret os med Wiegaarden (de laver blandt andet bladet ’Hunden’ for Dansk Kennel Klub), og de har stor erfaring med at lave og drifte hjemmesider.

 

www.canis-minor.dk er tilgængelig 2. januar 2023, så tag endelig et kig ind på siden.

(Premieren er skubbet et døgn i forhold til udmeldingen i Lille Hund). Hav lidt tålmodighed, hvis den først er aktiv op ad dagen.

 

Lige nu har vi overført al materiale fra den gamle side, og det betyder, at vi ikke er i mål med alle rettelser og tilføjelser endnu – der er immervæk 1.300 sider.

 

Vi har sat klubmedlem Ole Nørgaard (cotonerne) på arbejde her i juleferien. Det er ham, I sender eller skal sende billeder til. (se info på sidste side) Han sætter så mange gode billeder på, han kan nå her i løbet af de sidste dage af december. Tak Ole, fordi du gider bruge din juleferie på det.

 

Der vil derfor mangle billeder på siden, når vi går i luften – MEN det kommer selvfølgelig. Hjemmesiden vil der blive arbejdet med løbende, så I skal have tålmodighed – det vil blive en ’dynamisk’ side.


Vi skal drifte siden med hjælp fra Wiegaarden. Det ser heldigvis nemt og lovende ud at betjene.

 

Vi arbejder også på at racerepræsentanter og suppleanter skal kunne komme på deres egne racesider. MEN det bliver ikke fra 1. januar 2023 – I skal nok få nærmere besked.

 

Vi har i bestyrelsen besluttet, at alle har samme login.


Grunden, til vi gør det, er, at vi ønsker at dele mest mulig viden om hundeavl, opdræt, udstilling og hvad medlemskab af klubben betyder til alle interesserede – derfor skal vores hjemmeside også være tilgængelig for alle, der lægger vejen forbi.

 

Når vi nogle steder alligevel skal benytte login, er det fordi man skal bruge nogle formularer til oprettelse af hvalpekuld eller hanhunde i avlstjeneste og lignende på hjemmesiden – det er selvfølgelig udelukkende for medlemmer.


Vi er helt med på, den slags hurtigt kan deles og misbruges. Og hvis det ikke fungerer, eller vi oplever snyd, så ændrer vi det igen, og vi får hver et selvstændigt login. Men det er et større arbejde, som vi selvfølgelig laver, hvis det bliver nødvendigt.

 

Vi får også nye mailadresser til klubben/bestyrelsesmedlemmer/funktioner. Men de bliver først aktive, når vi ER kommet i luften. Vi melder dem selvfølgelig ud og retter relevante steder på hjemmesiden og Lille Hund.

 

Nye billeder til hjemmesiden

(SE VIGTIG INFO NEDERST)

Som skrevet ovenfor, er tekstsiderne overført næsten ’en til en’ fra den gamle hjemmeside. Men vi skal have en masse nye billeder på.

 

Billeder af hunde i alle slags situationer. Hjemme, til træning, på udstilling, på gåtur, i leg, find selv på mere…. Vi vil meget gerne også have billeder af klippede hunde, og hunde i dagligdags situationer. Det eneste ’krav’ er, at billedet er i en høj opløsning, og man tydeligt kan se hundene og eller ’situationen’ på dem.


Vi vil helst begrænse billeder med mennesker på – fokus skal være på hundene.

Billederne sendes som beskrevet til Ole Nørgaard. (se infoboks på sidste side).

 

Altid racenavn i emnefelt: Når I sender billeder per mail, skriv ALTID som i ALTID racens navn som det første i emnefeltet – vi skal holde overblikket på 25 racer.

 

Hvis billederne ikke er jeres egne, så SKAAAAL I indhente tilladelse hos ’EJEREN’ til at de må komme på KSS hjemmeside.


Det kan koste klubben meget dyrt at benytte billeder, vi ikke har ophavsret til.

 

Genbrug af video på forsiden

Som I vil opdage, ligger der små video-sekvenser i toppen af forsiden på den nye hjemmeside. Det er faktisk de videoer der blev lavet for nu en del år siden, og som har ligget under de enkelte racer i mange år. Det kommer de fortsat til.


Men de kommer også til at ligge på forsiden klippet op i små videosnaser fra de enkelte hundeportrætter, så hele seks videoer vil køre i loop døgnet rundt, når man kommer ind på hjemmesiden. Alle racer, der er lavet video af, vil være at finde der – med lige lang eksponeringstid.

 

Vi mangler desværre video af fire racer – Biewer, Bolonka, Tjekkisk Rottehund og Tibetansk Terrier – dem skal vi nok få med, men vi har pt. Ikke optagelser af dem, som kan benyttes. Racerne var ikke i vores klub, den gang optagelserne i sin tid blev lavet.

Hundene, der optræder på videoerne, er i dag er gamle, og nogle lever måske desværre heller ikke mere. Men vi vurderer, at selve optagelserne med hundene er så gode, at de sagtens kan genbruges i første omgang.


Vi ville gerne lave nye videoer af alle racer, men vi holder udgifterne lidt nede pt., da der er nok at bruge penge på.

 

KSS på YouTube

I forbindelse med den nye hjemmeside, har vi også oprettet en YouTube-kanal, som videoerne peger ud på, selvom man ser dem på den nye hjemmeside. Det er den videoserver, de kommer til at ligge på, så derfor har Wiegaarden anbefalet, vi får oprettet en side til os selv på YouTube.

https://www.youtube.com/@klubbenforsmaselskabshundekss

 

Raceudstilling med certifikat hvert 5. år

Fra 1. januar2023 vil der blive mulighed for, at klubbens racer kan afholde deres helt egen udstilling én gang hvert 5. år.

 

Racen v/racerepræsentanten skal skriftlig ansøge klubben med oplysning om dato, sted og dommer samt et budget.

 

På klubben nye hjemmeside vil der fremgå flere oplysninger samt være et skema, der skal udfyldes.

 

Der vil kunne læses mere på klubbens nye hjemmeside under Udstillinger og "Sådan foregår en udstilling".

 

Jubilæumsudstilling i Vejen

KSS fylder 90 år i 2023.
90-års fødselsdagen vil vi fejre om lørdagen i Vejen (21., 22., og 23. juli) med en vindertitel:
’90 års jubilæumsvinder 2023’ - eller ’90 åjv ’23’.
Desuden planlægger bestyrelsen at fejre jubilæet med helstegt pattegris og lidt drikkelse efter udstillingen lørdag.

 

Ingen klubudstilling ved EDS i Herning

KSS laver INGEN klubudstilling i forbindelse med Europa-vinderudstillingen (EDS) i Herning i maj 2023.

 

Det er der flere grunde til. Den ene er, at vi i klubben har racer fra grupperne 3, 5 og 9, og da alle klubbens racer selvfølgelig skal have mulighed for at deltage i en klubudstilling, ville vi skulle samle grupperne på én dag. Men som de er fordelt på EDS, er det ikke en mulighed. Desuden er det nærmest umuligt at skaffe kvalificeret sekretærhjælp.

 

Stamtavler på russiske importer

I slutningen af marts i år lukkede Dansk Kennel Klub for registrering af russisk importerede hunde.

 

Men da der er kommet flere importer hjem i 2021/begyndelsen af 2022, hvor ejeren ikke har nået at få stamtavlen fra Rusland, har KSS kontaktet DKK, for at høre om ejerne kan få lov til at få disse hunde registreret, når det kan bevises ved hundens alder og importdokumenter, at den har været i Danmark inden slutningen marts 2022. I hører nærmere, når vi ved mere.

 

Medlemskartotek overtages af klubmedlem Susanne Johansen

Vores nu tidligere webmaster opsagde tilbage i begyndelsen af november administration af medlemskartoteket. Heldigvis har Susanne Johansen (chihuahua), der også er pointfører for racerne, sagt ja til at overtage arbejdet. Det er vi i bestyrelsen utrolig taknemmelige for, da det er en meget stor opgave. Det betyder også, at Susanne er med til at vælge hvilket styreredskab til medlemskartoteket, vi skal have i forbindelse med den nye hjemmeside. Susannes mail er susanne@dkk-chihuahua.dk

 

Vi glæder os meget til at se jer og jeres dejlige hunde i det nye år.

 

Med ønsker om en glædelig jul samt et godt nytår fra

Bestyrelsen v/Marie Petersen, Søren Lauridsen, Hanne Nielsen, Lotte Nielsen og Charlotte Sølvsten

 

Vigtige datoer i 2023

4. marts

Generalforsamling lørdag den 4. marts,
Den vil blive afholdt i Middelfart. Nærmere info og tidspunkt og sted senere

 

April

Udviklings- og statusmøde mellem RR, RRs og bestyrelsen (dato kommer)

 

Udstillingsprogram 2023

18. & 19. marts (dato ændret 5. december 2022)

Herlufmagle Hallen
Ravnstrupvej 1,
4160 Herlufmagle

 

21., 22. og 23. juli:
Vejen IdrætsCenter
Pedersmindevej 1
6600 Vejen

 

9. og 10. september:
DKK Ringsted
Ejlstrupvej 121
4100 Ringsted

 

26.november:
Brørup Hallerne
Byagervej 3
6650 Brørup

 

 

Info om billeder til hjemmesiden

Vi har brug for billeder af ALLE racer og i HØJ opløsning til den nye hjemmeside. Både i bredformat og kvadratiske

Send gerne MANGE gode billeder lige NU – og meget gerne FØR jul.

Send endelig et udvalg af dine bedste billeder af dine hunde, som vi må bruge på hjemmesiden. De skal sendes til Ole Nørgaard, som har lovet at hjælpe os: kss.olenor@gmail.com

Skriv ALTID racens navn som det første i emnefeltet – og gør det HVER GANG, du skriver. Vi har 25 racer at holde styr på.

Det er meget VIGTIGT, at du har tilladelse til at billederne må benyttes på KSS’s hjemmeside.

 

--- vi kan ikke love vi benytter at det tilsendte materiale, men ALLE billeder er mere end velkommen – vi er meget taknemmelige for alle billeder

 

< Tilbage
dkk fci agria drclauders